
Gospoda
Gospoda Pazibroda to najprawdziwsza swojska kuchnia oparta na babcinych recepturach. Gościmy tu, żytnim chlebem wypiekanym w naszym piecu, smalcem i ogórkiem pochodzącym z sąsiednich upraw. Wędzone wędliny z naszej wędzarni pozwolą Państwu przenieść się w odległy czas znany już tylko z rycin i opowiadań naszych babć. Ważony w bańce orzeźwiający, zdrowotny trunek - piwo kozicowe powstałe z szyszek chmielu rosnącego w pazibrodowym ogródku i jagód jałowca zaspokoi każde pragnienie.
Zabiegani podróżni mogą w naszym sklepiku zaopatrzyć się w gotowe pasteryzowane potrawy (bigosy, gulasze, flaki wołowe), własnoręcznie lepione pierogi oraz wypiekane na miejscu ciasta.
Latem, jesienią zbieramy owoce, warzywa, grzyby, by zrobić zapasy na zimę: gruszki, śliwki, dynia w occie, papryka marynowana, grzybki marynowane, ogórki kiszone.
Niewątpliwą zaletą jest również możliwość ładowania samochodów elektrycznych.
Gospoda Pazibroda została wyróżniona przez krytyków prestiżowego Żółtego Przewodnika Kuliarnego


Od wielu lat jesteśmy też członkiem Dziedzictwa Kulinarnego



